De afgelopen weken heb ik een aantal artikelen geschreven over het ontwikkelen van een visie. Zo schreef ik hier waarom een visie belangrijk is voor innovatie. Hier deelde ik een aantal voorbeelden van een sterke visie. En hier schreef ik hoe je zelf een sterke visie kunt ontwikkelen.

In een van de artikelen die ik schreef deelde ik deze uitspraak van de auteur Joel A. Barker:

“Visie zonder actie is slechts een droom. Actie zonder visie gaat gewoon voorbij. Visie met actie kan de wereld veranderen.” – Joel A. Barker 1

Het citaat spreekt me aan door zijn eenvoud en de heldere boodschap die deze overdraagt. Als je visie niet meer is dan een stuk tekst op je website, dan is de kans klein dat de visie ooit werkelijkheid wordt. En als je altijd bezig bent zonder visie dan ben je eigenlijk alleen de tijd aan het verdrijven. Maar wanneer je een visie hebt en concrete stappen zet om die visie te verwezenlijken, dan ligt de wereld aan je voeten.

De artikelen die ik de afgelopen weken heb geschreven kunnen je helpen met het ontwikkelen van een visie. Maar de visie werkelijkheid maken is iets dat je zelf zult moeten doen.

Wil je dromen?

Wil je druk bezig zijn?

Of wil je druk bezig zijn met het waarmaken van je dromen?

De keuze is aan jou.


Deel dit artikel: